Operatie Backdraft "Call to action"

Operatie Backdraft: Meer dan 100 historische #brandweervoertuigen en brandweermaterieel verhuizen voor 31/12/2020!!

Misschien heb je er al wel iets van opgevangen, misschien ook niet, maar bij deze willen we bekendmaken dat het huidige brandweermuseum in Aalst ermee stopt. Om de collectie niet verloren te laten gaan en deze onder te brengen bij de brandweerfamilie waar het eigenlijk thuis hoort, hebben #BVV en Netwerk #Brandweer zich geëngageerd om de verhuis naar een nieuwe locatie op zich te nemen. Deze nieuwe locatie bevindt zich in de voormalige Nato-hallen in Ravels.

Uiteraard is het niet vanzelfsprekend om meer dan 100 historische voertuigen zomaar te verhuizen. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig!

We zijn voornamelijk op zoek naar diepladers met bijhorende trekkers en chauffeurs die ervaring hebben in het transporteren van voertuigen.

Heb je zelf materiaal om auto's of vrachtwagens te vervoeren? Ken je iemand of een bedrijf dat zich (kosteloos) hier mee voor wil inzetten door één of enkele ritten te verzorgen? Of zou je zelf met een historisch voertuig kunnen rijden?

Als bedrijf heb je de kans om unieke beelden te maken van je eigen bedrijf met een historisch voertuig of verschillende historische voertuigen. Je mag onbeperkt foto's maken van je eigen personeel, eigen vlaggen of banners met onze brandweermensen en dit gebruiken voor interne en externe communicatie. Ook de voorzitters van de verschillende organisaties willen bijdragen met een interview of fotomomenten.

We dienen hierbij duidelijk te vermelden dat dit alles vrijwillig is maar wel verzekeringstechnisch geregeld via BVV.
Vanzelfsprekend dienen we volledig corona proof te werken. Alle voorzorgsmaatregelen zullen hiervoor getroffen worden.

Laten we in deze moeilijke tijden nog eens werken aan een positief verhaal, zodat ons verleden voor toekomstige generaties bewaard kan blijven.
We rekenen op de passie en bereidheid van onze brandweerfamilie en brandweersympathisanten om ons erfgoed te redden en hier allemaal samen onze schouders onder te zetten.

We willen jullie nu al bedanken voor jullie steun!

Via onderstaande link kan je alvast aangeven dat je interesse hebt en wat je eventueel kan aanbieden. Alsook kan je deze link doorsturen als je iemand kent die kan helpen.
De laatste vraag van de bevraging kan je gebruiken om eventuele extra vragen te stellen of duiding te geven.

https://forms.gle/MMq84TBf7w4xVWah8

Je helpt ons ook door dit bericht te delen zodat het misschien wel terechtkomt bij de juiste persoon. 🚒🔥

#netwerkbrandweer #tranport #dieplader #verhuizingen #transportsector